Pirati fara rom

(sau o perspectiva asupra moralitatii din animeuri)

Un lucru care ma amuza teribil in animeuri , este felul in care acestea trateaza consumul de alcool. Datorita publicului tinta (in principal adolescenti) , majoritatea personajelor principale sunt tot adolescenti , care impusca , injunghie , omoara si fura dar nu beau alcool.

Tin minte copii de 10 ani cu un Kalashnikov in mana omorand soldati inamici , tin minte adolescenti pilotand mecha (adica roboti gigantici) , tin minte adolescenti care erau pur si simplu asasin platiti. Eh , pe cuvantul meu ca nu tin minte absolut nici un adolescent care sa bea alcool in vre-un anime.

Ma uit cu intreruperi la Gundam 00. Incerc sa reproduc un schimb de replici : “Da-mi un pahar te rog” , “Nu pot , esti minor , ar fi o crima” , “Dar suntem teroristi internationali [care omoara oameni , distruc proprietati etc]” ” Si ce? Eu nu-ti dau sa bei”.  Din fericire insa pentru protagonist , era ziua lui , a facut 20 de ani si domnisoara capitan i-a pus un pahar de tarie. La multi ani !.

Sa ne bucuram deci ca suntem romani. Nu putem trage cu pusti automate de ultima generatie , nu putem pilota roboti uriasi sau avioane cu reactie si in mod clar nu putem folosi o sabie cu luneta. In schimb , putem sa bem o bere linistiti sau un Jack la ocazie , indiferent de varsta , de ploaie sau vant. Sanatate si virtute !

Advertisements

~ by eindrake on 30 May 2010.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: