3 Months Grace

Preludiu: Eternal Twilight Tranquility (sau Cum sa numesti o trupa rock)

Circula intr-un timp pe forumurile dedicate acestui gen de muzica o gluma – 101 Rules of Progressive Metal. Din dorinta de a pastra acuratetea mesajului , voi copia direct regula 34 :

34.Make sure your bandname is either a
a) Oxymoron
-Silent Noise
-Tender Harshness
-Healing Gun
b)Some geeky sounding name ripped from some obscure book.
-Deitronus
-Tarakoch
-Fentaran
or
c) Random combination of at least 2 three-syllable words.
-Eternal Twilight Tranquility (Can’t get much progger than that)
-Redolent Arithmetic
-Evolution of Vernacular Domesticated

Ce anume mi-a adus aminte de  aceasta gluma ? Numele rock din ziua de azi. In trecut era simplu , cantai violent ? Alegeai un nume rau si potrivit si gata , te-ai scos. Metallica (d’oh , metal) , Megadeth (termen desemnand 1 milion de morti) , Slayer , Anthrax.

Acum , ai parte de nume mult mai … sa zicem nostime , mai ales daca le traduci. Razbunat de 7 ori[1] (preferata mea) , Pumn mortal cu 5 degete , Spargandu-l pe Benjamin , Al 11-lea deget , 30 de secunde pana pe Marte (unde , personal , nu vreau[2]) si multe altele.

Cateva din ele , adaptate suna foarte frumos si ciar potrivit anumitor situatii. Si acesta e motivul pentru care le folosesc – suna bine. Recunosc , nu sunt original 100%. Dar fac coveruri originale. Si nu cred sa existe ascultator de rock caruia sa nu-i placa macar 1 cover mai mult decat originalul – in cazul meu , Phantom of the Opera o prefer in varianta Nightwish nu in cea ALW.  Pe langa aceasta , in cazul titlurilor , de multe ori consider o adaptare mai potrivita.

3 Months Grace (sau obsesia mea fotografica principala)

Un calendar. Dorinta mea cea mai mare , ulterior devenita obsesie , e aceea de a face un calendar cu pozele mele. Daca stau bine si ma gandesc , cred ca pot izola momentul exact din timp cand mi-a venit aceasta idee. Era prin 2006 , tocmai ma apucasem de fotografie (o tineam strans , nu cumva sa scape). Ma plimbam cu prietena[3] prin oras, faceam poze si am ajuns , nu mai tin minte cu ce ocazie , pe la tatal ei. Acolo , la dumnealui in birou am vazut agatat pe perete un calendar. Nu mai tin minte ce luna era , tin insa minte si-acum poza – pontonul rosu din oras , malul noroios si tristetea tipica de toamna. Am analizat poza pe toate partile si mandru , mi-am zis ca eu am/pot mai bune (nu tin minte exact,dar tind sa cred ca termenul corect e “am”).

Atunci s-a nascut in mine ideea de a face singur un calendar. Tema ? Peisaje din Calarasi.  Ideea a stat intr-un stadiu lantent ceva timp si apoi am inceput sa lucrez la ea. Aveam un Ianuarie destul de reusit , un Octombrie care-mi placea , care-i placea mamei la nebunie si care vad ca pe restul ii lasa reci , si apoi ceva mai tarziu , dupa vreo 6 luni de stat pe HDDul meu si-o idee salvatoare , un Noiembrie care a ajuns sa fie cea mai buna poza a mea , prezentata si intr-o expozitie.

Am incercat timp de 2 ani sa adaug. Nu am reusit. N-am mai fauct nici o poza in Calarasi care sa se apropie de nivelul artistic si tehnic al celor trei deja existente. De trei ani , am tot doar trei luni. Trei luni de gratie. Sa nu credeti ca n-am incercat. Oh , am incercat. Cred ca am facut peste 20 de poze cu aceasta tema. Poate sunt prea pretentios , poate nu stiu sa caut , stiu doar sa gasesc , poate ca momentan nu sunt in stare … deznodamantul este ca eu inca am 3 poze din seria Calarasi , Landcapes – Wide.

Largind aria geografica , renuntand la a ma limita la Calarasi , am mai reusit sa fac o poza – vara trecuta , la Simon – Bran. Iulie ma gandesc (nota : arata foarte bine si in format Wide personalizat). Limitand-o , 3 down , 9 to go.

Am mai avut si alte tentative de calendare. Una (ramasa momentan doar la stadiul de idee) a fost inspirata de-o coperta a revistei Art & Roll. Coperta infatisa o tipa facand dragoste cu un contrabas. Ideea ? O serie de nuduri cu tema muzicala.  Alta a fost o incercare de a surprinde cateva din sculpturile abstracte din orasul meu , numita sugestiv Moronic Angles. O idee mai serioasa , a fost cea pornita de la poza Balance. Un calendar , infatisand 12 portrete patrate , afaciale. Un crop m-a adus la 2 poze pentru acest calendar. Acelasi crop , mi-a distrus profunzimea pozei. Am abandonat poza a 2-a.

Ultima gaselnita a mea a fost o combinatie intre blog , deviantART si facebook. Am uploadat aici seria 30 Seconds to Spring. Cea mai reusita poza de-acolo cred ca este chiar cea care da tilul seriei. Un portret orizontal cu Bianca , care reuseste sa-i cuprinda tot corpul (un plan intreg se numeste daca nu ma insel) , un portret afacial[4] , un portret care se sprijina pe fundal pentru a sublinia prim planul. A doua poza care mi-a atras atentia este una neuploadata de mine pe nicaieri , dar pusa de model pe Facebook. Un portret orizontal cu Sabina , un portret in care-am pus accentul pe compozitie , pe prezenta ei in poza , un portret asemanator cu Balance.  A treia poza e chiar mai sus mentionata , in incercarea mea de-a face un calendar cu patrate. Avand in vedere morala pe care mi-am luat-o pentru ca i-am facut un crop , puteti incerca sa ghiciti cum arata poza intreaga. Exact , portret orizontal , atent compus , construit pe un fundal interesant.

Le-am luat pe toate 3 , le-am pus intr-un folder si-am inceput sa le analizez. Sunt destul de apropiate ca stil , arata bine impreuna. Au o singura problema. Sunt … doar … 3, Aceleasi 3 luni peste care nu pot trece. Am cautat in memorie un portret orizontal cu Dana in acelasi stil. N-am gasit. Se pare ca va trebui sa o scot la poze 🙂 . Poate de aceasta data voi face macar 4 :).

Am prin urmare 2 proiecte de calendare : Calarasi – Landscapes Wide si cel cu portrete de mai sus , al carui titlu nu l-am decis inca. Ambele au 3 poze in ele. Si pentru ambele , sper ca voi putea fi in stare sa creez mai multe. Pentru cel cu peisaje , va trebui sa caut cateva locatii noi prin Calarasi si prin apropiere. Pentru cel cu portrete , va trebui sa-mi gasesc cateva modele noi. In cel mai bun caz , sperand ca voi obtine cate o fotografie de la fiecare fata pe care am pozat-o , ajung la inca 7 poze.  Inca 2 tot mai trebuie. Pentru una din ele am o idee , pentru a doua nu. Vrei sa ma ajuti ?

In zilele urmatoare , voi arata pozele cu ceva mai multa usurinta de vizualitare. Noapte buna.

Epilog

Nu am aflat niciodata cum aratau celelalte file din acel calendar. Atunci , pe loc , mi-a fost rusine sa cer voie sa ma uit. Mai tarziu , mi-a fost rusine sa-i cer prietenei sa-mi faca rost de calendar/sa-i faca poze. Si mai tarziu , mi-a fost tot rusine. Acum …


[1] Avenged Sevenfold , Fife Finger Death Punch , Breaking Benjamin , Finger Eleven , 30 Seconds to Mars
[2] Am ascultat melodia lui Smiley de prea multe ori involuntar , a ajuns sa ma oboseasca
[3] Folosesc un titlu generic din motive de semi-confidentialitate. Nu stiu cui i-ar placea si cui nu sa-si vada numele aici , asa ca , in lipsa unei specificari directe , voi pastra formatul
[4] Afacial – e un termen , aparent inventat de mine , in dictionar nu l-am gasit. Se refera la un portret in care nu se vede fata modelului

Advertisements

~ by eindrake on 24 May 2010.

One Response to “3 Months Grace”

  1. mi-a placut cum ai postat, tine-o tot asa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: