Peisajele nu sunt artistice (II)

[continuare din post-ul precedent]

Legat de aportul fotografului la fotografie , ma voi lega in continuare de filtre. Spre deosebire de ceea ce multi cred , un peisaj muncit nu implica doar apasarea unui buton si gata poza. Daca ai mai multe filtre , se complica procesul de alegere al acestora , la fel cum se complica si ma surarea expunerii , mai ales la apus/rasarit , cand lumina se schimba foarte repede. Multi fotografi de peisaj folosesc 2 filtre , sa le potrivesti in pozitia cea mai buna si sa mai nimeresti dupa aceea si expunerea , implica ceva efort creativ.

Si ca tot am adus vorba de efort creativ as dori sa spun si despre drum. Nu toti o iau pe cararea batatorita si nu toti se opresc la vre-un obstacol. Planificarea drumului implica ceva creativitate , la fel si depasirea obstacolelor. Iar cand ai un teren … interesant … pana si asezarea trepiedului incepe sa devina o arta. De asemenea , nu toate locatiile de shooting sunt complet sigure. Muntele , marea la flux sau pe timp de furtuna , campurile din romania in care sunt multe canalizari neastupate iarna.

E adevarat , fotografia de peisaj nu este pentru toti , nu tuturor le place sa stea singuri si nemiscati in mijlocul pustietatii. Dar sa spui ca peisajele nu sunt artistice , mi se pare o exagerare. Iar sa afirmi asta fara argumente , o prostie.

Advertisements

~ by eindrake on 30 March 2010.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: