Cat timp pierzi pe zi ?

O zi are 24 de ore. Din aste 24 sa zicem ca se dorm 8. Hai sa nu fiu exagerat si sa aleg un program de somn realist 00:00-08:00. Mai raman 16 ore in zi. Cate din acestea se irosesc aiurea. Vreau sa zic total aiurea , fara nimic practic ? Multe spre toate ?

Hai sa fac niste delimitari. Uitatul la un film – nu e aiurea , ramai cu ceva in urma vizionarii lui (chiar daca filmul e ciudat si singurul lucru cu care ramai e un “WTF?!?! ce-a fost asta” , tot este un ‘ceva’ cu care ai ramas). O sesiune de spalat vase iar nu e aiurea – ramai cu vase curate (care iar se vor murdari si va trebui iar sa le speli , dar asa-i viata). Somnul iar , nu este considerat inutil , desi daca in loc sa dormi faci altceva , acel altceva are mari sanse sa fie pus ca inutil.

Mai sunt lucrurile cu utilitate dubioasa. Drumurile de exemplu. Nu obtii nimic palpabil in urma lor (exceptie facand bataturile si noroiul de pe pantofi – Bucuresti I ❤ U !!!111oneone) , dar sunt necesare pentru a obtine altceva. O sticla de cola Fanta (m-am lasat de cola dar tot mi-a ramas ideea intiparita in minte ca orice suc carbogazos se numeste cola) este rezultatul indirect al drumului. O intalnire/intrevedere la fel. Deci hai sa fim de acord ca nici drumurile nu-s (total) inutile.

Acum … bloggingul. Nu ma consider blogger , pur si simplu ma relaxeaza scrisul la tastatura , mai ales atunci cand scriu ideile mele , cand dau drumul la un “stream of consciousness” cumm ii spun englezii , ma relaxez. Cateodata imi place , imi vin idei bune. Cateodata nu-mi vin idei , sau pierd prea mult timp pentru a le scrie aici (pentru ca , chiar si cu 40 cuvinte pe minut , cat era limita la facultate ca sa treci examenul , tot iti ia ceva sa scrii , si nu copiezi , ci gandesti 🙂 ). Dar , relaxarea asta e buna la ceva , si la fel si produsul ei final – aceasta inscriere in blog. Si in final tratez foarte scurt subiectul jocurilor. Ce inseamna timp pierdut ? Tot ceea ce faci in afara de ce ti-ai planificat pentru ziua respectiva 🙂

Am insirat aici cateva chestii care ocupa mult timp. Atat de mult timp incat ai crede ca nu mai ai ce sa pierzi. Oare ?

Maine incep un experiment , o gluma. Simtiti-va invitati sa faceti acelasi lucru.De la 12 noaptea (ca majoritatea prindeti ora asta treji) luati un cronometru si incepeti sa cronometrati fiecare minut pierdut aiurea , fara sa faci nimic. Vedeti pana a Duminica noaptea , la 12 , cat timp ati pierdut.

Rezultatul ? Eu scriu maine , scrieti si voi.

Advertisements

~ by eindrake on 13 March 2010.

One Response to “Cat timp pierzi pe zi ?”

  1. Si pentru a parafraza tot strainii : “Word”
    In realitate timpul pare pretios. Dar este cel mai de pret, niciodata nu va reveni. Cum spunea Tyler Durden, murim in fiecare minut. Asa ca, stop wasting time! Do anything.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: