“The Hurt Locker (2008)”

IMDB

Unul dintre cele 10 filme aflate in cursa pentru “Best Picture” la cea de-a 82 editie a Oscarurilor , film ce a strans in total nu mai putin de 9 nominalizar… yeah right , de parca asta-i primul motiv pt care ma uit la film …
Am aflat de el de ceva mai mult timp , chair l-am bagat intr-o postare anterioara pe blog la categoria “filme ce as dori sa le vad” , cu mult inainte de a fi nominalizat. De ce ? Pentru ca din trailer parea a fi un film de razboi bun. De acord , ca trailerul poate fi inselator , dar mi-a placut ce-am vazut in el si m-a convins.
Incep prin a spune ca , desi e un film de razboi foarte bun , nu il recomand celor mai slabi de inger. Sunt niste faze foarte dure in film , nu-i hotel Rwanda , dar nici mult nu mai are. Trecand peste acest lucru , filmul este realizat foarte bine , filmari frumoase cu explozii, imagini dramatice , morti stupide si disperare. Imi place cum a fost surprinsa inutilitatea razboiului , si simpla dorinta a celor mai mult de a trece si peste ziua de azi , in viata.
Filmul a renuntat la ideea mult prea folosita la Hollywood a echipei de super mega ultra razboinici care fac de toate. Am apreciat lucrul acesta. Este vorba despre o echipa de genisti (sau mai exact , un genist si echipa sa de sustinere) , si despre cum dezamorseaza ei bombe.
Termin aceasta scurta prezentare printr-un citat din film : Staff Sergeant William James: There’s enough bang in there to blow us all to Jesus. If I’m gonna die, I want to die comfortable.

tl;dr Filmul e bun , dar foarte dur si sangeros , deci nu-i pentru oricine. Nota finala 8.5/10.

Advertisements

~ by eindrake on 27 February 2010.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: